Fundite, minciunele sau uscatele

de DulciuriSiNuNumai in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 31639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 80 g unt
  • 3 oua
  • 130 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fundite, minciunele sau uscatele:

Se cerne faina intr-un bol si se adauga un praf de sare.

Se adauga untul si se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Intr-un castronel se amesteca ouale, zaharul si laptele. Acest mix se toarna peste faina si se amesteca. Se framanta bine pana se obtine un aluat nelipicios. Daca este prea moale se mai adauga faina sau din contra daca este prea tare se mai toarna un pic de lapte.

Se presara faina pe masa de lucru, se rupe o bucata de aluat si se intinde o foaie subtire cat o lama de cutit (daca vreti ca funditele sa nu fie prea crocante atunci intindeti o foaie de aluat mai groasa). Se taie foaia in romburi, in mijlocul carora se face o taietura oblica prin care se trage un colt obtinandu-se astfel o forma de fundita. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Se prajesc pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu pana capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra. Desi este un desert simplu, parerea mea este ca funditele arata delicat, elegant. Se pot servi simple sau cu gem.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fundite, minciunele sau uscatele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

09.04.2013, 16:45

Bunee...

Bucataras Monica 1

09.04.2013, 16:54

arata foarte bine si sunt bune si usor de facut

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 19:13

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Milkshake de capsuni, sanatos si racoritor

ieri la 17:10

Salată cu dressing de muștar, rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 14:08

Tort simplu si delicios cu iaurt, cu coacere

pe 09.05 la 21:16

Salata italiana de paste cu rosii, masline si broccoli - Reteta simpla si delicioasa

pe 09.05 la 16:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Uscatele